amandel-hazelnoot
koekjes

lekker voor bij de koffie

Een amandel-hazelnoot koekje, heerlijk toch!  Om zonder schuldgevoelens een koekje naar binnen te kunnen werken. Sterker nog, eentje die zelfs gezond voor je is. Klinkt te mooi om waar te zijn eigenlijk, maar toch is het zo! In deze amandel-hazelnoot koekjes zitten noten en donkere chocolade. Waar noten goed voor zijn vind je hier terug.  Wat ik vaker doe is een lading granola maken en dan van de andere helft bak ik deze koekjes.

wat heb je nodig?

  • 70gr stukjes rauwe amandelen
  • 70gr stukjes hazelnoot
  • 15gr kokosolie
  • wit van 1 eitje
  • paar druppels vanille aroma
  • snufje zout
  • 20gr 86% chocolade
  • optioneel nog wat vloeibare zoetstof
almond-83766_1280
chocolate-183543_1280
ei uit eigen tuin
IMG_20200506_170041

hoe maak je ze?

Hak de noten in kleine stukjes. Smelt de kokosolie en voeg er de vanille aroma en eventueel zoetstof aan toe. Scheid de eieren en gebruik alleen het wit. (van het eigeel dat je overhoud kun je heerlijke aïoli maken. ) Doe er een snufje zout bij en roer een beetje. Meng alles in een kom, leg een stuk bakpapier op een plaat en leg met een eetlepel een hoopje (ca 30gr) van het mengsel op het bakpapier en maak er een mooie vorm van met de lepel. Ik haalde er 8 koekjes uit. Bak dit voor 20 minuutjes op 180gr en laat de koeken afkoelen.

Smelt de chocolade, als het gesmolten is doe je er een paar druppels olijfolie bij. Zo wordt deze vloeibaarder en krijgt de chocolade een mooiere glans. Doe wat chocolade in een lepeltje en maak met een dun straaltje streepjes over de koeken. Zet dit een half uurtje in de koelkast totdat de chocolade hard is geworden. Voila!

eat chocolat | feal good

Chocolade bevat fenylethylamine, dat is een lichaamseigen stof die aangemaakt wordt als mensen verliefd zijn. De stof zorgt ervoor dat er in de hersenen endorfines vrijkomen

22 gedachten over “amandel-hazelnoot koekje”

  1. Die zijn super lekker Ik heb ze gemaakt van de notenmix van de Notenshop . Ik ga ze zeker nog maken maar dan 5 min minder lang in de oven steken

  2. Na het smelten van de kokosolie (bij mij roomboter) op het vuur… dan de stappen daarna ook nog terwijl de pan op het vuur staat? Of van het vuur halen (en wanneer dan?)
    En wat zou ik kunnen gebruiken ipv vanille aroma? Misschien sweet toffee?

    1. Linsgezondekeuken

      Ik smelt zelf de olie in de magnetron. Heb niks op het vuur staan. Daarna staat ook dat alles gemengd moet worden in een kom
      Vanille aroma zou je evt kunnen weglaten. Sweet toffee zou je eventueel een heel klein beetje kunnen toevoegen ja

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.